ساخت پرقدرت ترین فرستنده FM فراوری شده در خاورمیانه

به گزارش وبلاگ چاپارها، یک محقق سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی درباره ساخت فرستنده رادیویی 20 کیلووات اف ام گفت: این دستگاه، پرقدرت ترین فرستنده FM فراوری شده در خاورمیانه بوده است که در سال 1394 با حضور دکتر سرافراز، رییس وقت سازمان صداوسیما افتتاح شد. این فرستنده به ایستگاه جناح استان هرمزگان تحویل داده شد و هنوز هم روشن است.

ساخت پرقدرت ترین فرستنده FM فراوری شده در خاورمیانه

مهندس سید محمد صادق میرباقری در گفت وگو با وبلاگ چاپارها، با بیان این که در ابتدا فرستنده های 10 کیلو وات ساخته شده اند، گفت: حداکثر احتیاج کشور فرستنده 10 کیلو وات بوده است. ساخت فرستنده بالای 10 کیلووات چندان در جهان مرسوم نیست اما بعضی کمپانی های معروف و عظیم جهان بنا بر سفارش ها، چنین فرستنده هایی می سازند و ساخت آن دانش فنی بالایی احتیاج دارد.

وی گفت: ما در ابتدا فرستنده های 10 کیلووات ساختیم. دو فرستنده اول 10 کیلووات ما از 18 تیر سال 92 تا به امروز در ایستگاه زیباکنار روشن است و بخش وسیعی از استان گیلان را پوشش می دهد. پس از آن، قرارداد ساخت شش دستگاه فرستنده 10 کیلووات و شش دستگاه فرستنده پنج کیلووات را داشتیم که سیستم خنک نماینده آن ها با مایع بوده است. بعد از این ها صداوسیما در راستای خودکفایی و افزایش دانش فنی، یک دستگاه فرستنده 20 کیلووات درخواست کرد.

میرباقری ادامه داد: تعداد زیادی از افرادی که در حوزه برق و مخابرات کار می نمایند، توانایی ساخت چنین دستگاهی را دارند. شرکت های رقیب هم می توانند با برنامه ریزی بسازند اما متاسفانه پژوهشگران کشور دستمزد کمی می گیرند و این دستمزدهای پایین انگیزه را از محققان برای پیش قدم شدن در پروژه های عظیم می گیرد. چنین رفتاری را نهادهای حقوقی هم با یکدیگر دارند مثلا بعضی کارفرماها انتظار دارد جهاد دانشگاهی با مبالغ پایین فراوری دانش نمایند.

این محقق حوزه برق و مخابرات اضافه نمود: این طور به نظر می رسد که اولویت اول جهاد دانشگاهی اهمیت به بخش اداری است و در مراتب پایین تر مهندسان و پژوهشگران قرار می گیرند. محققان در سال های اول با انگیزه بالایی می آیند و پس از این که به اهداف علمی خود می رسند یا جهاد دانشگاهی را کنار می گذارند یا در کنار فعالیت های دیگر عضو جهاد باقی می مانند. این روال همواره وجود داشته است.

میرباقری در خاتمه درباره راهکارهای بهبود شرایط محققان گفت: افزایش دریافتی به تنهایی کافی نیست. اولویت باید پژوهشگران باشند. چه در دفتر مرکزی چه در واحدهای مختلف به کادر اداری بیشتر از محققان اهمیت داده می گردد. محققان دیده نمی شوند و کادر اداری آن ها را نمی شناسند وقتی چنین شرایطی به وجود بیاید اتوماتیک وار دیگر در اولویت نیروی انسانی قرار نمی گیرند و شرایط برایشان سخت می گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "ساخت پرقدرت ترین فرستنده FM فراوری شده در خاورمیانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت پرقدرت ترین فرستنده FM فراوری شده در خاورمیانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید