کاخ سفید: دیپلماسی بهترین راه برای جلوگیری از هسته ای شدن ایران است
به گزارش وبلاگ چاپارها، سخنگوی کاخ سفید با تکرار ادعاهای اثبات نشده علیه ایران دیپلماسی را بهترین روش برای جلوگیری از هسته ای شدن این کشور دانست.
به گزارش گروه بین الملل وبلاگ چاپارها، جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه با تکرار ادعاهای اثبات نشده، دیپلماسی را بهترین روش برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح های هسته ای توصیف کرد.
او در جمع وبلاگ چاپارها گفت: دیپلماسی بهترین روش برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح های هسته ای است.
جنیفر ساکی درباره دور پنجم گفت وگوهای وین در خصوص برجام گفت با آنکه این مذاکرات چالش برانگیز و سخت هستند، واشنگتن مذاکرات با شریکان اروپایی خود را ادامه خواهد داد.
اظهارات سخنگوی کاخ سفید در حالی مطرح شده که ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی تفاهم فنی دو طرفه را تمدید کرده اند.
کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی و آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین امروز (دوشنبه) ضمن اعلام خبر تمدید یک ماهه توافق ایران و آژانس گفت: تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای ادامه ضبط داده های دوربین های آژانس حداکثر تا یک ماه دیگر، امروز (دوشنبه) از سوی سازمان انرژی اتمی به اطلاع مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی رسید.
دولت جو بایدن مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته ای برجام را فراهم کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا اردیبهشت ماه سال 1397 با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به فشار حداکثری را در دستور کار قرار داد.
مقام های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده اند.
واشنگتن می گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی آزمایی هستند، اما راستی آزمایی رفع تحریم ها به دست کم 3 تا 6 ماه زمان نیاز دارد.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم ها به توافق بازشود و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.
دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما کارشکنی ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.
دولت اوباما علی رغم ادعای رفع تحریم ها سیاست های مختلفی از جمله هراس افکنی در بانک ها و موسسات مالی بین المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم ها در دستور کار قرار داد.
جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی آزمایی برای رفع تحریم ها است.
منبع: خبرگزاری فارس