برترین شیوه مصرف چای که نمی دانستید

به گزارش وبلاگ چاپارها، در این گزارش برترین شیوه مصرف چای و فواید آن ارائه شده است.

برترین شیوه مصرف چای که نمی دانستید

به گزارش چای نوشیدنی محبوب و به ویژه دلچسب روز های سرد پاییز، هواداران خودش را دارد و به گفته رئیس سازمان چای کشور، سرانه مصرف چای در کشور 1.5 کیلوگرم است. جالب است بدانید تعارف یک استکان چای خوشرنگ و طعم به نمادی از مهمان نوازی ما تبدیل شده است.

امروزه چای را با انواع اسانس تولید می نمایند و به شکل فله، بسته بندی و کیسه ای به فروش می رسانند. این نوشیدنی علاوه بر اینکه فوایدی دارد و مثل همه خوراکی ها مضراتی هم دارد، بنابراین ضروری است درباره شیوه صحیح و اندازه استفاده از آن بیشتر بدانیم:

به غیر از کشور ما، چای نوشیدنی محبوب بسیاری از کشور های دنیاست. در ترکیه مصرف سرانه چای 6.87 کیلوگرم برای هر شخص برآورد شده است. چای در ترکیه و کشور های مجاور از محبوبیت بالایی برخوردار است.

در انگلیس سرانه مصرف چای 2.74 کیلوگرم برای هر شخص است و چای انگلیسی یکی از معروف ترین و محبوب ترین چای ها در سرتاسر دنیاست. مردم انگلستان در بسیاری از ساعات روز نوشیدنی چای را در برنامه خود دارند، اما مصرف چای در صبحانه بسیار بیشتر از مواقع دیگر است.

در ایرلند هم سرانه 3.22 کیلوگرم برای هر شخص اعلام شده است. بیشترین نوع چای مصرف شده در این کشور چای سیاه و چای آسام (دارای کافئین بالا) است. چای در ایرلند به صورت داغ و گاهی به همراه شیر و شکر سرو می گردد. هر فرد روزانه چهار فنجان چای مصرف می نماید. امارات، کویت و مراکش هم جزو کشور هایی هستند که سرانه مصرف بالا دارند.

چای فواید زیادی دارد که ما به شش فایده مهم آن اشاره می کنیم:

1- تسکین استرس و افزایش انرژی به علت داشتن کافئین

2 - جنگ با سرطان به علت داشتن پل فنول های ضد سرطان

3- عملکرد ضد باکتریایی به علت وجود تانن و آنتی اکسیدان

4- تمرکز به علت داشتن آمینو اسید تیانین

5- تنظیم قند خون و تاثیر بر اندازه مصرف قند

6- بهبود عملکرد قلب به علت وجود فلاون های مفید

- افسردگی و اضطراب

- مشکل جذب آهن

- سردرد

- ناراحتی معده

- یبوست

خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر گردد. آنالیز ها نشان داده است افرادی که چای را خیلی داغ می نوشند بیش از دیگران مستعد ابتلا به سرطان مری و نای هستند.

به ازای هر فنجان چای، یک قاشق چای خوری چای خشک را در قوری می ریزیم و کمی آب جوش 80 درجه سانتی گراد (آبی که جوشیده و اجازه داده ایم دمایش کم گردد) روی آن اضافه می کنیم. قوری را مدت 2 دقیقه کنار می گذاریم و پس از این مدت آب آن را خالی می کنیم. سپس قوری را از آب جوش پر می کنیم، 3 تا 5 دقیقه روی سماور می گذاریم تا دم بکشد، با این روش چای عناصر مضر خود را از دست می دهد.

زمان دم کشیدن چای نباید کمتر از 30 ثانیه و طولانی تر از 5 دقیقه گردد، زیرا پس از آن تانین چای به تدریج آزاد می گردد و اثر محرک کافئین را خنثی و طعم چای را تلخ می نماید.

نوشیدن چای تقریبا به میزان سه فنجان طی شبانه روز ضرری برای بدن ندارد و بدون نگرانی می توانید این اندازه را میل کنید. چون چای حاوی کافئین است، زیاده روی در مصرف آن ممکن است باعث استرس یا تپش قلب گردد.

در نوشیدن چای بیشتر بر مصرف چای کمرنگ تاکید شده چرا که ضرر آن برای بدن کمتر است، بنابراین سعی کنید از چای کمرنگ بهره ببرید.

منبع: خراسان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "برترین شیوه مصرف چای که نمی دانستید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین شیوه مصرف چای که نمی دانستید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید