توصیه هایی برای سفر هوایی با بچه ها
به گزارش وبلاگ چاپارها، برای بسیاری از ما پیش می آید که در سفرهای هوایی نزدیک کسانی بنشینیم که کودک یا نوزاد به همراه دارند، یا این که خودمان همراه بچه ها مان به مسافرت برویم. داخل هواپیما به علت بسته و محدود بودن فضای حرکت، مجاورت با غریبه ها، اختلال در خواب، درد گوش به علت اختلاف فشار هوا و عوامل دیگر، گاهی می توانند بچه ها را در طول سفر ناراحت نمایند. گاهی سروصدای بچه ها به قدری بالا می رود که باعث آشفتگی و آزرده خاطر شدن مسافران دیگر می گردد. برای پیش گیری از ناراحتی یا کج خلقی بچه ها تان در حین پرواز راهکارهایی وجود دارد که اگر دست کم دو سه تا از آن ها را به کار گیرید، پرواز راحت و کم دردسری را به همراه بچه ها و خانواده تان و همه ی مسافران دیگر تجربه خواهید کرد.
قبل از سفر هوایی
اگر قصد دارید همراه بچه ها خود به سفر بروید، بهتر است بلیطی را انتخاب کنید که زمان پروازتان در ساعاتی بین مثلا نُه صبح تا ده شب باشد، در ساعات دیرتر یا خیلی زودتر، مثل سحر با نیمه شب، احتمال این که فرزندتان با صورت پف نموده و چشمان خواب آلوده آن قدر بداخلاقی کند که امان شما را هم ببرد، بیشتر است. دیگر این که به نفع فرزندتان و بعلاوه خودتان است که در طول سفر یا قبل از آن مریض نگردد، بنابراین نزدیک زمان سفر، کودک تان را در محیط های عمومی در معرض سرماخوردگی یا بیماری های واگیردار قرار ندهید.
بهتر است چند قلم داروی ساده را که بیشتر وقت ها در بیماری های جزئی به کار بچه ها تان می آیند در کیف دستی تان بگذارید و همراه خود به داخل هواپیما ببرید، البته دقت کنید که برخی داروها حتی مسکن های معمولی در برخی کشورها ممنوعیت ورود دارند، قبل از سفر لیست داروهای ممنوع کشورها را آنالیز کنید. همراه داشتن دستمال مرطوب هم مفید است.اگر فرزندتان علاقه زیادی به ریزه خوری دارد و دوست دارد به هر جایی سرک بکشد، همراه داشتن دستمال مرطوب حرکت هوشمندانه ای است که لازم نباشد دائم توی راهرو با بچه، مسیر صندلی تا دستشویی را طی کنید و برگردید.
آن چه تا این جا گفتیم توصیه های قبل از سفرند، نکاتی را که در ادامه برایتان می گوییم به خاطر بسپارید تا سفر تفریحی راحت و بی دردسری را همراه بچه ها دلبندتان تجربه کنید.
1- می دانیم که صندلی کنار پنجره همواره مجذوب کنندهیت های خودش را دارد و جای پرطرفداری در ردیف صندلی ها محسوب می گردد. یادتان باشد اگر کودکی به همراه دارید، اولویت نشستن کنار پنجره با فرزندتان است. هم سرش بیشتر گرم می گردد و هم این که اگر بچه را در صندلی کنار راهرو بنشانید، مسافرانی که کوله یا بارهای بزرگی حمل می نمایند، ممکن است با بی احتیاطی به کودک تان آسیب برسانند. پس اگر از کنار پنجره جم نمی خورید، لااقل بچه را روی صندلی وسط بنشانید!
2- تغییر فشار هوا هنگام بلند شدن و نشستن هواپیما باعث ایجاد اختلال در گوش میانی مسافران هواپیما می گردد، در بیشتر موارد این اختلال در بزرگسالان آن قدرها دردناک و ناراحت نماینده نیست، اما برای بچه ها و نوزادان شرایط می تواند پیچیده تر باشد. به علت این که از لحاظ جسمانی آسیب پذیرترند و حتی در برابر دردهای خفیف هم نابردباری بیشتری دارند. برای جلوگیری از تاثیر این اختلاف فشار روی گوش کودک خود، چند عدد آب نبات به همراه داشته باشید و درست نزدیک لحظه صعود و لحظه فرود به او آب نبات بدهید تا آن را بمکد. اگر خودتان نمی توانید زمان بلند شدن و نشستن هواپیما را حدس بزنید، از مهماندار بخواهید شما را هدایت کند. با مکیدن آب نبات عضلات بلع کودک تان درگیر شده و گوشش آسیب کمتری می بیند. اگر فرزندتان نوزاد است، دو تکه پنبه کوچک را به آرامی و با احتیاط در گوش او فرو کنید.
3- کودک تان را در طول سفر سرگرم کنید. همراه داشتن تبلت، اسباب بازی کوچک و قابل حمل یا وسایل نقاشی بسیار کارآمد است. لازم نیست حتما کوهی از لِگو و اسباب بازی همراه تان ببرید. مهم این است که اسباب بازی یا هر وسیله ای که همراه می برید، برای کودک تان مجذوب کننده باشد. خودتان بهتر خلق وخوی فرزندتان را می شناسید. گاهی اوقات بچه ها حتی با همان کاتالوگ عکس دارِ پروازِ داخل هواپیما یا پاکت کاغذی هواپیما هم سرگرم می شوند و سرگرم کردن شان بیشترش به خلاقیت خودتان بستگی دارد.
4- یکی دو جلد کتاب برای کودک تان بردارید و هنگام پرواز برایش بخوانید. در کل کتاب خواندن برای بچه ها کار بسیار خوب و پسندیده ای است، چه برسد به این که حین پرواز هم کودک تان را با مطالعه سرگرم کنید. هنگام خواندن داستان یا شعر برای کودک تان در حین سفر، او را هم درگیر کار مطالعه کنید و ازش بخواهید از روی نقاشی های کتاب برایتان داستانی تعریف کند. هم خلاقیت کودک تان را تقویت می کنید و هم زمان بیشتری از طول سفر او را سرگرم می کنید.
5- ممکن است زمان سرو غذا در هواپیما با زمان سیری و گرسنگی فرزند شما هماهنگ نباشد. بنابراین برای جلوگیری از گرسنگی کودک تان، مقداری خوراکی سبک که به راحتی قابل خوردن باشد برای کودک تان بردارید. تا جایی که ممکن است خوراکی و غذای سبک را طوری انتخاب کنید که بعد از خوردن آن نگران کثیف شدن دست و دهان فرزندتان نباشید.
منبع: علی بابا