عاقبت بورس چه خواهد شد؟

به گزارش وبلاگ چاپارها، فعالان بازار سهام پس از پشت سر گذاشتن یک نیم سال پر سود در اوایل سال 99، حدود 9ماه است که شاهد اصلاح قیمت ها در بورس تهران هستند. اصلاحی که گویا قرار نیست انتها یابد و هر روز صف های فروش سنگینی در مقابل سهم ها شکل می گیرد و با ادامه اعمال دامنه نوسان نامتقارن بر معاملات بازار، نقدشوندگی بازار را نیز به شدت کاهش داده است.

عاقبت بورس چه خواهد شد؟

به گزارش وبلاگ چاپارها، پس از ثبت رشد بیش از 300 درصدی شاخص کل بورس و رسیدن این نماگر بر قله 2میلیون واحدی در 5 ماه نخست سال گذشته که موجبات نگرانی کارشناسان بازار را فراهم آورده بود، به یکباره حباب عظیم شده سهام آغاز به تخلیه کرد.

هرچند در ابتدا سهامداران افت قیمت ها را اصلاحی موقت می پنداشتند و باور نمی کردند که روز های سبز تالار شیشه ای به سرانجام رسیده، اما این اتفاق رخ داد. بورس بازان این بار با همان هیجانی که در صف های خرید قرار می گرفتند به صفوف سنگین فروش منتقل شدند و هر از گاهی در روز های مثبت بورس دوباره خریدار می شوند.

محدودیت های معاملاتی بازار سهام، اما اصلاحی را که می توانست در مدتی کوتاه به اتمام برسد زمان بر کرد و حالا حدود 9 ماه است که بورس در راستا نزولی می تازد و حتی با وجود ارزنده شدن بخشی از سهام، دیگر انگیزه ای برای خریداران بالقوه باقی نمانده است. در این شرایط سوالی که شاید ذهن بسیاری از سرمایه گذاران را به خود مشغول نموده این است که راستا بورس در سال 1400 چگونه خواهد بود؟

عوامل موثر بر روی فرایند حرکتی بورس

حمید میرمعینی کارشناس بازار سهام در تبادل نظر با وبلاگ چاپارها با اشاره به اینکه واقعیت این است که بورس این روز ها حال و روز خوشی ندارد، گفت: به دلایل مختلف این روز ها بورس فرایند نزولی را طی می نماید در این رابطه ابهامات سیاسی و اقتصادی ناشی از مذاکرات برجام و طولانی شدن آن باعث شده فضا همراه با علامت سوال های زیادی باشد، در چنین فضایی بورس از قدرت لازم برای یک رشد پایدار برخوردار نیست.

وی اضافه نمود: در حال حاضر بدبینی های زیادی نسبت به اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور وجود دارد و این موضوع تاثیر بسیار مستقیمی بر روی معاملات بازار سهام گذاشته و این انفعال روزانه بورس نیز از همین موضوع نشأت می گیرد، سوی دیگر به دلیل اینکه بورس به عنوان یک بازار پیش نگر در بین بازار های اقتصادی مختلف شناخته می شود هرگونه تغییرات احتاقتصادی آینده در عرصه اقتصادی کشور را می توان در بورس مشاهده کرد.

میرمعینی گفت: به بیان دیگر اتفاقاتی که قرار است در عرصه اقتصاد کشور در آینده رخ دهد، این روز ها این مسئله را می توان در بورس مشاهده کرد، به نوعی بورس آینه تمام نمای شرایط اقتصادی کشور است، بازار سرمایه از ابتدای سال تا به امروز شرایط نزولی بدی را تجربه نموده است.

این کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه بورس برای رسیدن به شرایط پایدار احتیاج به حمایت همه جانبه تمام متولیان امر دارد، یادآور شد: در حالی که پیش بینی ها حاکی از این بود که ورق معاملات بورس از ابتدای سال بر می شود و یک رشد مناسب را سهام داران می توانند تجربه نمایند، اما با شرایطی که پیش آمد سهامداران ناامیدتر از گذشته هر روز در صف فروش قرار می گیرند، از سویی هرگاه نوسانات مثبتی نیز رخ می دهد، آنقدر فشار فروش بالا است که این موضوع اجازه تنفس به بازار را نمی دهد و با عرضه های پی درپی بازار نمی تواند یک فرایند پایدار برای یک رشد معقول و منطقی را پشت سر بگذارد.

وی با تاکید بر اینکه احتیاج اصلی امروز بورس تامین نقدینگی لازم و تزریق آن به بازار است، اضافه نمود: این نقدینگی در حال حاضر در بورس وجود ندارد و خرید هایی که انجام می شود، از توان لازم برای رشد کلیت بازار برخوردار نیست، از سوی دیگر کسانی که نقدینگی لازم را برای حرکت مثبت بورس در اختیار دارند، منتظر هستند تا ابهاماتی که پیرامون شرایط سیاسی و اقتصادی کشور وجود دارد رفع شود تا با ریسک کمتری در بازار حضور داشته باشند.

میرمعینی توضیح داد: بعضی دیگر از فعالان بازار نیز با توجه به شرایطی که بر بازار حاکم است عجله ای برای ورود ندارند و می خواهند در قیمت های مناسب تری خرید خود را انجام دهند، بنابراین منتظر ادامه فرایند نزولی هستند، این در حالیست که بعضی از سهام های بنیادی و سودساز در قیمت های امروز واقعا ارزنده هستند، اما به دلیل شرایطی که بازار در آن واقع شده است، مورد اقبال قرار نمی گیرند.

این فعال بازار سهام با اشاره به پیشنهاد 10 گانه سازمان بورس به عنوان متولی بازار که برای بهبود اوضاع بازار سرمایه مطرح نموده است، ادامه داد: هر چند این پیشنهادات مهم هستند و می توانند شرایط را بهبود ببخشند، اما باز مهم ترین نکته ای که برای بهبود شرایط بورس باید به آن توجه کرد، کمبود نقدینگی در بازار است، اگر ما می خواهیم بورس به فرایند صعودی بازشود، این نقدینگی باید اطمینان و امید به آینده را به سهامداران بازگرداند، تا آن ها همچنان به این بازار امید داشته باشند، چراکه ابعاد بازار عظیم شده و نقدینگی قابل توجهی برای جمع و جور کردن بورس احتیاج است.

منبع: فرارو

به "عاقبت بورس چه خواهد شد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عاقبت بورس چه خواهد شد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید